1.9.2011

II Kuvataidenäyttely Vetelin Taidekartanossa päättyi

Hieno kesä takana, paljon on mukavia muistoja ja tunnelmia jäi ihmisten mieleen upeasta näyttelykesästä.
Vierailijoita kävi 1566 henkilöä, joka on loistava määrä. Upeita töitä lähes viideltäkymmeneltä eri taiteilijalta ja taiteenharrastajalta Perhonjokilaaksosta sekä myös täältä kotoisin olevia oli useita. Jaakko Valon näyttely oli loistava ja sai paljon kiitosta, hän oli kutsutaitelijana tänä kesänä.

Kesän oheistoiminnat toivat oman lisävärinsä näyttelyyn ja uusia ideoita syntyi Taidekartanotoiminnan kehittämiseksi. Yleisöltä sai koko ajan hyvää palautetta monipuolisesta näyttelytarjonnasta sekä jälleen ihasteltiin upeaa ja juhlavaa 74-vuotiasta rakennusta, jossa toimi Keski-Pohjanmaan Emäntäkoulu kymmeniä vuosia ja sotavuosina Helsingin sairaanhoito-oppilaitos.

Talo on säilyttänyt ryhdikkään olemuksensa tähän päivään saakka ja nyt kun toinen kesä Taidekartanotoimintaa on takana, voi jo sanoa että rakennus "voi hyvin" Taidekartanona kun se on saanut toimia kuvataiteen sekä myös sanataiteen että musiikin näyttämönä. Runoillat ja kirjailijavierailut sekä musiikkiesitykset sopivat loistavasti kuvataidenäyttelyn oheistoiminnoiksi kuten myös lasten satutunnit ja kuvataidekurssit. Lapsia kävi satutunneille lähelle 100, kun satutunteja pidettiin kesällä kaikkiaan yhdeksän kertaa. Kahdella kerralla oli mukana taideopettaja Olga Melet-Pajuoja, joka opetti lapsille piirtämistä. Lapset pääsivät myös tutustumaan näyttelyyn, toivotaan että lapsille jäi hyvä mieli ja innostus taiteeseen viriämään mieleen.
Puodissa oli hyvä valikoima laadukkaita käsitöitä, tauluja,kirjoja ja muita painotuotteita sekä äänitteitä Perhonjokilaakson alueelta. Tarjonta oli monipuolinen ja tasokas.

Taidekartanotoiminnalle toivottiin jatkoa yleisön puolelta kesän aikana monia, monia kertoja.
Nyt sitten taas aletaan hakea avustuksia ensi kesän näyttelyä varten ja toivotaan että sille on myös sama näyttämö Taidekartanossa, joten eteenpäin eläväisen mieli ja kohti uusia suunnitelmia!
kirjoitti: Lahja Varila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti