6.7.2016

Vetelin Taidekartanon 7. kesänäyttely - PAKO


Tervetuloa Vetelin Taidekartanon 7. kesänäyttelyyn. Näyttelyn teemaksi on tänä vuonna valikoitunut Pako. Kaikkiaan 38 taiteilijaa ja 127 teosta odottavat kävijöitä elokuun loppuun saakka. Tämän kesän kutsuvierastaiteilijoina kaustislaislähtöinen nykytaiteilija Antti Nykyri vuorovaikutteisella ääniteoksellaan, sekä Ilmari Wirkkalan (1890-1973) kuvataidetta hänen 60 vuotisen uransa varrelta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Ilmari Wirkkalan taidetta on näin laajasti esillä. Mukana mm. Pako Paratiisista (1953), joka oli ennen osa Kaustisen kirkon alttaritaulua.
Taidekartanon ympäristössä yleisö voi myös tutustua "Soivaan polkuun", joka on toteutettu Pirityisten Isse-hankkeen toimesta tai käydä katsomassa kunnostettua vanhaa nähtävyyttä "Ingmannin soffaa" luonnonkauniilla jokirantatöyräällä sekä Hautakedon muinaismuisto-aluetta aivan Taidekartanon lähituntumassa.


Soraa ja Sadetta  Antti Nykyrin ääniteos. Kävijät voivat tuottaa omaa musiikkia kävelemällä soralla täytetyssä laatikossa.

Ilmari Wirkkalan Triptyykki Kaustisen nuorisoseurantaloon 1909. Konservaattori Marja Korhonen entisöi Triptyykin 2016.

Ilmari Wirkkala Pako Paratiisista (1953), joka oli osa Kaustisen kirkon alttaritaulua. Se poistettiin 1973 ilman taiteilijan suostumusta. Konservaattori Marja Korhonen entisöi teosta 2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti